4 personen
- 400 gram zalmfilet
- 250 gram woknoedels
- 1 blikje edamameboontjes (of diepvries)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 200 gram peultjes
- 200 gram kastanjechampignons
- 3 cm gember (geraspt)
- Ketjap Asin
- Asli Oystersaus
- Asli Sambal Badjak
- Asli Sesamzaadjes (widjin)
Bereidingswijze:
- Marineer de zalm 15 min. in een diep bord met 3 eetlepels Ketjap Asin, 3 eetlepels Oystersaus en 3 theelepels Sambal Badjak.
- Maak de groenten schoon en snijd in stukjes.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit olie in een wokpan en bak de zalm hierin net gaar. Leg de zalm op een warm bord.
- Roerbak de gember en groenten kort in het overgebleven vocht.
- Meng de noedels door de groenten en bak nog kort even mee.
- Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat sambal.
- Serveer de noedels met de zalm en bestrooi met sesamzaadjes.