4 personen
- 1 zakje Petjilsaus Asli
- 250 gr sperziebonen/ kouseband
- 250 gr spitskool/ Chinese kool/ paksoi
- 150 gr taugé
- 1 komkommer
- 4 hardgekookte eieren
- witte rijst
- Evt. 1 bakje rijsttafelmix Asli
Bereidingswijze:
- Maak de groenten schoon en snij in stukjes.
- Zet een pan water op en breng het aan de kook.
- Doe eerst de boontjes in het water en laat gedurende korte tijd koken tot de boontjes beetgaar zijn.
- Daarna mag de kool ook, tot de groenten beetgaar zijn.
- Tenslotte de taugé gedurende 1 minuut in het kokende water doen.
- De komkommer wordt niet gekookt.
- Maak ondertussen de Petjilsaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook en pel de eieren.
- Doe alle groenten op een grote platte schaal of bord.
- Giet de Petjilsaus er overheen en garneer met de gekookte eieren in partjes.
- Serveer met witte rijst.
Variatietip:
- Extra lekker is het om er wat gebakken uitjes, seroendeng of pikantjes (uit het bakje rijsttafelmix) op te strooien.