Basilicum gesneden
€1.20
potje 15 gram
Basilicum heeft een sterke, herkenbare geur en smaak. Oorspronkelijk komt basilicum uit de Oosterse landen, maar het wordt veel toegepast in de Italiaanse keuken. Een bekend recept met basilicum is de pesto. Basilicum is heerlijk in combinatie met tomaat, vis, kaas, lam, kalfsvlees en eieren. Ook lekker in pizza- en pastasauzen, (pasta)salades en soepen.
In warme gerechten kan gedroogde basilicum prima gebruikt worden als vervanger voor verse basilicum. Om 1 eetlepel verse basilicum te vervangen gebruikt u 1 theelepel gedroogde basilicum en 1/2 theelepel tijm. Voeg de basilicum pas aan het eind van de kooktijd toe. Wanneer het te lang verwarmd wordt, verliest het zijn karakteristieke smaak.
Ingrediënten
Basilicum
Allergenen
Kan sporen bevatten van selderij
Voedingswaarde gemiddeld per 100 gram
Energie | 1120 kJ/267 kcal |
Vetten | 4.0 gram |
– waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 gram |
Koolhydraten | 43.0 gram |
– waarvan suikers | 42.6 gram |
Eiwitten | 14.0 gram |
Zout | 0.085 gram |