Login

Login Close
---

Columbus Concepts

---
Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)
A+ R A-

Bij de Indische rijsttafel is rijst de hoofdschotel. Naast deze hoofdschotel worden diverse gerechten geserveerd. Bij een rijsttafel is geen sprake van een voorgerecht, maar het is wel lekker om een aperatief te schenken en Indische snacks te serveren.

Als dessert is het gebruikelijk om een schaal met gemengde tropische vruchten of een vruchtensorbet te presenteren.

Tijdens het diner kunt u (alcolholvrij) bier, frisdrank of water schenken, en na het eten kunt u bijvoorbeeld nagenieten van een kopje koffie of thee met spekkoek. Spekkoek is een Indische koek die laag voor laag wordt gebakken. De smaak komt in de buurt van die van speculaas. Spekkoek is erg machtig. Het is daarom lekker om er dunne plakjes van te snijden.

Nij rijst worden altijd meerdere gerechten gegeten. Vaak is het lastig om te bepalen hoeveel groenten en vlees u nodig hebt. U kunt per persoon rekening houden met 300-400 gram vlees (rauw) en 200-250 gram groenten. De hoeveelheid rijst per persoon is ongeveer 150 gram (rauw) en 1 groot stuk kroepoek of een hand vol kleine stukjes kroepoek.

Zet de bijgerechten zoals sambal, atjar tjampoer en seroedeng in kleine schaaltjes erbij.

Het aantal gerechten dat u serveert voor een rijsttafel ligt niet vast. Het is geheel afhankelijk van het aantal gasten en de tijd die u heeft om alles te bereiden.
Hieronder vindt u enkele suggesties voor heerlijke combinaties. Er is bij deze combinaties rekening gehouden dat niet iedereen van pittig of zoet houdt.
Voor de variatie is het het lekkerst om verschillende vleessoorten te gebruiken (varkens-, rund-, kalkoen- of kippenvlees), groenten gerechten, eventueel een visgerecht en verschillende bijgerechten te nemen.

uiteraard zijn er nog veel meer combinaties mogelijk en is het geheel afhankelijk van uw eigen smaak. Wanneer u kiest voor een combinatie van een pittig, zoet en smoor gerecht heeft u de grootste kant dat iedereen tevreden van tafel gaat.

Mist u nog een recept? Of heeft u een recept dat u graag met ons deelt?
Laat het ons weten, we zullen uw recept dan een mooi plaatsje op onze website geven.

Selamat makan!

Meer in deze categorie: Bali »